Open Bedrijvendag lokt 177.000 bezoekers in onze provincie

Redactie KW

In West-Vlaanderen bezochten in totaal zo’n 177.000 mensen een bedrijf. Dat is het hoogste aantal van heel Vlaanderen. En toch is het een pak minder dan vorig jaar. Toen namen zo’n 195.000 West-Vlamingen deel aan Open Bedrijvendag. Allicht verkozen veel mensen toch een dagje aan zee.

Toppers in onze provincie waren Joris Ide in Zwevezele met 12.000 bezoekers en TE Connectivity in Oostkamp met 5.300 bezoekers. Ook de oude Carcoke-site in Zeebrugge kreeg veel volk over de vloer, onder meer Vlaams minister van Leefmilieu Joke Schauvliege (CD&V) “Het saneren van vervuilde terreinen op een ecologische en duurzame manier is de toekomst van de bodemsanering in Vlaanderen, ” zei ze.

De Carcoke-site was destijds zwaar verontreinigd en de saneringswerken van de afgelopen jaren zijn een waar titanenwerk. Zo bedraagt de saneringskost bijna 50 miljoen euro. Nu wordt er op de site een zonne- en windenergiepark geopend dat past in de saneringsoperatie. Het park moet voldoende energie opwekken voor de waterzuivering van het verontreinigde grondwater en de werking van de kantoren. Het is dit soort “herontwikkeling van verontreinigde terreinen” dat minister van Leefmilieu Schauvliege naar eigen zeggen in de toekomst verder wil steunen.

(Belga/BS)

Meer over dit onderwerp vanavond in de nieuwsflash van FOCUS-WTV, vanaf 18 uur. Meer ook in de Krant van West-Vlaanderen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier