“Opdracht Louise-Marie is succesvol” (Defensie)

Redactie KW

De West-Vlamingen aan boord van het fregat Louise-Marie kunnen beginnen aftellen. Tegen Kerst zijn ze weer thuis in Zeebrugge, na een internationale operatie tegen piraterij in de Golf Van Aden, voor de kust van Somalië. Defensie spreekt van een succesvolle opdracht en ook de bemanning is bijzonder gemotiveerd tijdens deze riskante opdracht.

“We hebben het één en ander meegemaakt,” zegt bemanningslid Stefaan Vanackere. “Die drenkelingen als je dat voor de eerste keer ziet. Je ziet dat wel eens op televisie maar in het echt is dat wat anders. Dat gaat nog even bijblijven.”

West-Vlaanderen is goed vertegenwoordigd op de Louise-Marie. Eén vierde van de 168 bemanningsleden woont in onze provincie.

” Ik had het zeker niet verwacht dat het zo’n impact zou hebben,” zegt bemanningslid Pettina Vandenbussche. “Ik had er in het begin geen flauw idee van tot je aan de zending zelf begint en dan moet ik wel zeggen moest het nog eens gebeuren. Ik denk dat ik twee keer zou nadenken.”

Eind december wordt de Louise-Marie terug in Zeebrugge verwacht. En de kans is groot dat het schip niet zo lang in de thuishaven zal blijven want wellicht krijgt onze marine volgend jaar de leiding over de Europese missie tegen de piraterij.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier