Opbouw festivalterrein Dranouter begonnen

Redactie KW

Nog goed een week en dan gaat in Dranouter weer het jaarlijkse muziekfestival van start. De voorbereidingen op het terrein zijn intussen volop aan de gang. Voor het eerst is het woord Folk uit de naam van het festival verdwenen. Het festival is nog niet uitverkocht, maar de organisatoren raden wel aan om alleen tickets via de officiële kanalen te kopen.

Meer dan 50 medewerkers zijn gestart met de opbouw voor het Dranouterfestival. Over goed een week zal het rustige dorpje weer overspoeld worden door tienduizenden festivalgangers. Voor het eerst in 36 jaar wordt de naam ‘folk’ niet meer gebruikt. “Dat bekt beter en er is ook geen discussie meer mogelijk over groepen die niet echt folk zijn,” zegt Bavo Vanden Broeck van de festivalorganisatie.

Op de affiche dit jaar staan kleppers als Anouk, Paolo Conte, Deus en The Pogues. En voor het eerst is ook de donderdag een volwaardige festivaldag geworden. Het festival is nog niet uitverkocht, maar de tickets vliegen de deur uit.

“Voorlopig zit het goed. We staan voor in vergelijking met vorig jaar dus we verwachten veel volk.”

Zoals bij elk festival worden ook tickets voor Dranouter op het internet aangeboden. Maar de organisatoren waarschuwen voor namaak en raden aan om via de officiële weg tickets te kopen.

“Sinds vorig jaar werken wij met tickets die voorzien van een barcode. Elk ticket heeft één unieke code. Valse tickets worden geweigerd aan de ingang.”

Het Dranouterfestival loopt van volgende week donderdag 5 tot en met zondag 8 augustus.

(ld/jv)

Meer in het nieuws op Focus-WTV vanaf 18u00, en ook stipt om 22u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier