Opbouw Beaufort 04 volop bezig in Nieuwpoort

Redactie KW

De opbouw op de 30 locaties van Beaufort 04 is volop bezig in de negen kustgemeenten. Knokke-Heist past als enige voor deze editie. De driejaarlijkse tentoonstelling betekent niet alleen heel wat extra toeristen voor de kust maar is ook op het gebied van cultuur belangrijk. Intendant Jan Moeyaert was op werkbezoek in Nieuwpoort.

De kunstenaars die deelnemen aan Beaufort 04 spelen het liefst in op de specifieke eigenschappen van de locatie. Zoals Villa Hurlebise de verlaten villa in art nouveaustijl in Nieuwpoort-Bad. Als een spoorzoeker moet je hier op zoek gaan naar het werk van de Bulgaarse kunstenaar Nedko Solakov.

De Belgische kunstenaar Hans Op De Beeck vertelt dan weer een ander verhaal in het oude munitiedepot Bommenvrij. Via een houten steiger boven een waterpartij stap je hier straks een donkere ruimte binnen. Een ideale plek om te mediteren.

Permanent kunstpark

Beaufort is intussen aan zijn vierde editie toe en dat is langs de hele kust te merken. “Het zijn uiteraard de bekende paden die we bewandelen en die blijken uit vorige edities succesvol te zijn. We hebben intussen al aan de kust over 22 permanente beelden en kunnen we van een kunstpark spreken”, zegt intendant Jan Moeyaert. Naast de tentoonstelling van beeldende kunst tussen april en september zijn er aan de kust in het kader van Beaufort 04 ook verscheidene randactiviteiten.

Opbouw Beaufort 04 volop bezig in Nieuwpoort

Bekijk hier de reportage

(B.V./A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier