Op zoek naar het mooiste West-Vlaamse dialectwoord

Redactie KW

Jongeren spreken steeds minder dialect. Dat is ook zo in onze provincie. Om het West-Vlaams wat extra in de kijker te zetten, is het project ‘Wuk zeg je’ opgezet. Daarin gaan we op zoek naar het mooiste West-Vlaamse woord uit ons dialect.

“Het West-Vlaams dat is eigenlijk geen dialect. Dat is een taal. En ik vind dat de mooiste taal van de wereld. Dat komt omdat ik daarin opgevoed ben en dat het dus ook mijn moedertaal is”, zegt de Brugse journalist Lieven Verstraete. Als bekende West-Vlaming roept hij zijn provinciegenoten deze week op om op zoek te gaan naar het mooiste West-Vlaams woord.

‘Wuk zeg je’ is een project van Focus-WTV, Radio 2 en de Krant van West-Vlaanderen met de steun van de provincie, erfgoedcel TERF en de bibliotheken. Doel is om het ultieme West-Vlaamse woord te vinden dat niet uit ons dialect mag verdwijnen.

Website

Via de website wukzegje.be kunnen West-Vlamingen hun favoriete dialectwoord inzenden. De 50 mooiste woorden komen in een lijst terecht waarop gestemd kan worden. Begin mei wordt dan het allermooiste West-Vlaamse woord bekend gemaakt.

Wie het sappige West-Vlaams wil horen van atlete Veerle Dejaeghere, kok Kobe Desramaults, weerman David Dehenauw en tv-gezicht Niels Destadsbader moet deze week zeker naar Focus-WTV kijken. ‘Wuk zeg je’ is er telkens na het nieuws.

(S.G./A.D.)

Bekijk ook de reportage vanavond in het nieuws om 18u00

Op zoek naar het mooiste West-Vlaamse dialectwoord

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier