Op twaalf locaties in Oudenburg stellen kunstenaars in Oktober hun atelier open

Redactie KW

Drie academiestudenten, Elisabeth Mostrey, Fernand Deprez en Francine Galle, slaan de handen in elkaar en organiseren op vrijdag 17, zaterdag 18 en zondag 19 oktober een groepstentoonstelling in het kader van Buren bij Kunstenaars. Op twaalf locaties in Oudenburg stellen kunstenaars op die dagen hun atelier open voor het grote publiek.

Elisabeth Mostrey is afkomstig van Oudenburg, maar woont nu in Jabbeke. Zij spoorde Francine aan om teken- en schilderles te volgen. „Tijdens die lessen kan ik me echt uitleven. De sfeer is er bovendien heel gemoedelijk”, vertelt ze. Elisabeth maakt vooral schilderijen, maar stelt in de Pompestraat 34 tentoon met figuratieve en abstracte beelden in klei en met zijde. „Ik heb destijds een zijdecursus gevolgd bij de plaatselijke KVLV. Zo kreeg ik de microbe te pakken”, vertelt Elisabeth.

Fernand Deprez uit Oostende is vooral gepassioneerd door abstracte architectuur. Hij werkt met OSB-platen. De structuur van het hout integreert hij in zijn werken. Twee van zijn werken raakten tot in de preselecties van het televisieprogramma De Canvascollectie.

Francine Galle uit de Pompestraat in Ettelgem tenslotte stelt haar gebouwen ter beschikking voor de tentoonstelling. Koeien vormen de rode draad in haar schilderijen. Ook van haar werd een werk geselecteerd voor De Canvascollectie.

De tentoonstelling in de Pompestraat 34 in Ettelgem (rode boerderij) is gratis te bezoeken op vrijdag 17, zaterdag 18 en zondag 19 oktober, telkens van 10 tot 12 en van 13.30 tot 17 uur. Andere deelnemers uit Oudenburg zijn Kris Backers (Hoogwegel 16), Christèle Devriendt (Vissersstraat 47), John Dumarey (Stationsstraat 58), Arseen Gonsales (Lijsterbeslaan 7), Pat Krijger en Carla Metsch (Redinnestraat 10), Guido Laseure (Zandvoordestraat 111), Walter Lebbe (Zwaanhoek 18), Mia Moreaux (Eernegemsestraat 120), Rik Gielen (Oude Brugseweg 214), Roxem Arts (Oude Brugseweg 234) en Tined (Zandvoordsestraat 182). De openingsuren verschillen van locatie tot locatie. (Maria Marchand)

Info: www.west-vlaanderen.be/burenbijkunstenaars.

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (edite De Zeewacht) van 10 oktober 2008.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier