Op hol geslagen paarden vernielen drie wagens in Diksmuide

Redactie KW

Afgelopen weekend sloegen twee koetspaarden om een nog onbekende reden op hol in de Nieuwpoortstraat. Eén van de twee inzittenden werd meegesleurd en kwam onder de koetswielen terecht. De paarden vernielden drie wagens in hun vlucht.

De 65-jarige J.H. schrok zich zaterdagavond een hoedje toen de paarden van zijn koets plots op hol sloegen. Hij kon de dieren niet meer onder controle krijgen en moest lijdzaam toekijken hoe de viervoeters een pad van vernieling achterlieten.

Op het moment van de feiten zaten er nog twee passagiers in de koets. Eén dame werd meegesleurd en kwam onder de koetswielen terecht. Ondertussen ramden de paarden een geparkeerde auto, die door de klap tegen een ander voertuig aanbotste. Toen de dieren de straat overstaken, kon de alerte bestuurder van een witte bestelwagen hen maar op het nippertje ontwijken.

Eén van de twee paarden steigerde en kwam met de voorpoten op een derde voertuig terecht. Met de kop verbrijzelde het vervolgens de voorruit van de wagen. De twee passagiers moesten voor verzorging worden overgebracht naar het Sint-Augustinus Ziekenhuis in Veurne.

(JW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier