Op de koppen lopen op Middelkerkse stranden

Redactie KW

Het mooie weer liet wat op zich wachten, maar het voorbije 21 juliweekend was de zon royaal aanwezig. Er was ook heel wat te beleven in Middelkerke met onder meer het Stripfestival, een oldtimerstocht, een driedaags beachsoccertornooi en het nieuwe watersportcentrum De Kwinte die heel wat zonnekloppers en sportievelingen naar het strand lokten.

De redders hadden de handen vol. “Het is het eerste weekend dat we eindelijk werk hebben”, zegt redder Pieter Coulier. “Er is veel volk – dicht bijeen – op het strand, want het hoogtij in de late namiddag drijft te mensen samen aan de hoogwaterlijn. De temperatuur van het water is nog aan de frisse kant zodat veel strandbezoekers verfrissing zoeken op de golfbrekers. We moeten deze nauwgezet in de gaten houden wat nogal wat mensen die zich ver op de golfbreker riskeren, zijn zich van geen gevaar bewust.”

Verwoede surfers aan de Kwinte kwamen niet aan hun trekken, omdat er te weinig wind was maar debutanten op een plank zonder zeil waagden hun eerste stappen op het water. De gratis douches op het strand kenden ook veel bijval.

(LC – Foto’s LC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier