Oostkampenaar terug thuis na 650 kilometer lopen door Pyreneeën

Redactie KW

Oostkampenaar Dominiek De Meulemeester (42) heeft een trailrun van 650 kilometer door de Pyreneeën in de benen. Hoewel hij zijn tocht vroeger dan gepland moest staken, blikt de avontuurlijke muziekleraar heel tevreden terug op zijn prestatie.

Het avontuur van Dominiek De Meulemeester, die de drijvende kracht is achter de Oostkampse muziekschool Terra-Musica, ging op zondag 28 juli van start in Cap de Creus in Catalonië. Het doel was om 850 kilometer dwars door de Pyreneeën te lopen, van de Middellandse Zee tot aan de Atlantische Oceaan. Maar door hevige onweders moest de muziekleraar zijn looptocht, in vaktermen trailrun genaamd, na 650 kilometer staken. Maar dat doet niets af aan zijn prestatie, die zonder meer indrukwekkend valt te noemen. Na enkele weken vakantie is hij sinds kort terug thuis in zijn woning op het kasteeldomein Gruuthuse in Oostkamp.

Niet enkel het weer, maar ook wilde dieren speelden de avontuurlijke Oostkampenaar parten. “In Spanje stond ik plotseling oog in oog met een briesende stier. Ik heb toen letterlijk voor mijn leven moeten lopen. En in een dorpje werd ik belaagd door een meute honden en kreeg ik zelfs een beet in mijn been, gelukkig zonder veel erg. Maar ik kwam ook gemzen, marmotten, arenden en gieren tegen. Op een bepaalde plaats zag ik ook sporen van berenklauwen. Gelukkig schuwen deze dieren de mens.”

Na zestien dagen lopen heeft Dominiek zijn tocht in Ordesa vroegtijdig moeten stoppen. “Met zware tegenzin. Het plan was om tot aan de Atlantische Oceaan te lopen, maar omdat er hevige onweders werden voorspeld was het niet langer verantwoord. Ik ben toen met het openbaar vervoer naar het eindpunt in Cabo Higuer gereden. Maar de laatste zeven kilometer heb ik symbolisch al lopend afgelegd. In totaal heb ik 650 kilometer gelopen, waarvan 37 kilometer geklommen. Ik kijk bijzonder tevreden terug op mijn avontuur. Dit was zonder twijfel de mooiste tocht die ik ooit ondernam. Daarom zou ik dit avontuur willen delen met de wereld. Ik zou lezingen willen geven en misschien schrijf ik wel een boek.”

(AF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier