Oostkamp kent schepencollege

Redactie KW

In Oostkamp heeft CD&V een akkoord gesloten met Sp.a. Samen hebben ze 16 van de 27 zetels. Luc Vanparys blijft burgemeester, CD&V krijgt 5 schepenen, en de OCMW-voorzitter. Christine Beke van Sp.a wordt ook schepen, Franky De Jonghe wordt voorzitter van de gemeenteraad.

CD&V had na de verkiezingen 13 zetels, en moest dus op zoek naar een coalitiepartner. Sp.a was met 3 zetels de meest voor de hand liggende kandidaat, alhoewel CD&V in 2006 had besloten om zonder de Sp.a verder te gaan, tot grote frustratie van Christine Beke. De lijsttrekster van Sp.a is er nu wel bij, als schepen van burgerzaken, groenbeleid, tewerkstelling, preventie en interne veiligheid. Sp.a krijgt met Franky De Jonghe ook de voorzitter van de gemeenteraad. Op 1 januari 2016 wordt hij schepen, dan wordt een CD&V’er voorzitter van de gemeenteraad.

CD&V krijgt 5 schepenen, en de OCMW-voorzitter, Herman Himpens. Eerste schepen is Jan Dekeyser, die bevoegd wordt voor financiën en begroting, lokale economie, feestelijkheden, brandweer en de kerfabrieken. Els Roelof krijgt de portefeuille van milieu en duurzaamheid, jeugd, energie, verkeer en mobiliteit. Katrien Talloen wordt verantwoordelijk voor cultuur, sociale zaken, ouderenbegeleiding, kinderopvang, gelijke kansen, ontwikkelingssamenwerking en toerisme. Luc Van de Caveye houdt openbare werken en waterbeheer, en krijgt er landbouw bij. Tot slot is er Sebastian Vande Ghinste, die in de vorige legislatuur al overnam van Dirk Dezutter. Hij wordt schepen van sport, patrimonium en begraafplaatsen, ICT en administratieve vereenvoudiging, Eurozaken en archief. Luc Vanparys is als burgemeester bevoegd voor personeel, politie, ruimtelijke ordening, algemeen beleid en coördinatie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier