Oostendse Zeedijk gewapend met stormkeringsmuur tegen overstromingen

Redactie KW

Op de Albert I-promenade werd de stormkeringsmuur vandaag opgebouwd.

Ook de haven en de havenmuren werden verstevigd en waar nodig zijn de keringsmuren gebouwd. Dat is onder meer aan de sluizen het geval. De achterhaven is traditioneel ook een gevaarlijk punt en ook daar zijn alle mogelijke preventieve maatregelen genomen.

Eerder op de dag kondigde burgemeester Jean Vandecasteele het gemeentelijk noodplan af. Dat betekent dat alle betrokken diensten voortdurend in contact zijn en gecoördineerd de nodige maatregelen nemen om de storm te bedwingen.

Verkeer

Vanaf middernacht worden extra verkeersmaatregelen genomen. Vanaf dan zal er geen verkeer mogelijk zijn op de verbinding Kennedy – De Bolle. Het verkeer wordt in de beide richtingen onderbroken ter hoogte van Earth Explorer en ter hoogte van het President John F. Kennedyplein. Ook de Konterdamkaai wordt afgesloten voor alle verkeer, met uitzondering van het verkeer naar het ziekenhuis AZ Damiaan.

In het stadscentrum worden de Visserskaai (vanaf het Station) en de Van Iseghemlaan (tot aan het Kursaal) afgesloten voor het verkeer. De inwoners wordt aangeraden om hun auto’s niet in een ondergrondse parkeergarage of langs het water te parkeren.

Noodnummer

Oostendenaars die vragen hebben of die meer inlichtingen willen kunnen vanaf 15.00 uur terecht op het speciale telefoonnummer 059/34.11.00 Voor noodgevallen en enkel voor noodgevallen moet men uiteraard bellen naar 101 (Politie) of 112 (Brandweer, ambulance).

(A.D.)

Herbekijk hier alles over de sinterklaasstorm

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier