Oostendse vrouw opgepakt die brievenbussen kraakte

Redactie KW

Vandaag wordt een 45-jarige vrouw uit Oostende voor de Brugse onderzoeksrechter geleid. Zij wordt ervan verdacht meerdere brievenbussen gekraakt te hebben in Oostende en Gistel. Op die manier kwam zij onder meer in het bezit van doktersbriefjes van anderen en probeerde zij geld te ontfutselen aan de mutualiteiten.

Donderdag deed de lokale politie Oostende een huiszoeking in de Oostendse woning van de verdachte. Er was aangifte gedaan van diefstal met braak in zeven brievenbussen van een flatgebouw in Oostende.

Omwille van de modus operandi dachten de speurders meteen aan deze Oostendse vrouw, die in het verleden al veroordeeld is voor gelijkaardige feiten. In de woning van de verdachte troffen de agenten verschillende plastieken zakken met post aan. Een zak stak vol doktersbriefjes.

In Gistel is onlangs een brievenbus van een mutualiteit gekraakt. Verder onderzoek moet uitwijzen of de vrouw zowel feiten in Gistel als in Oostende gepleegd heeft. Nog voor de huiszoeking overwoog het parket al om de vrouw te vervolgen voor recente, gelijkaardige feiten.

De vrouw werd donderdag kort na de middag van haar vrijheid beroofd. De Brugse onderzoeksrechter beslist vandaag of zij onder aanhoudingsmandaat komt te staan. (SVK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier