Oostendse uitvinder van verdwaalpalen vraagt dan toch geen huurgeld

Redactie KW

Kustgemeenten zullen dan toch niet moeten betalen voor de verdwaalpalen en de anti-verdwaalarmbandjes van het bedrijf Media Consulting.

Dat heeft de uitvinder en eigenaar van de palen vanmiddag laten weten. Naar eigen zeggen heeft hij een inschattingsfout gemaakt. Na het afhaken van een belangrijke sponsor zag Oostendenaar Dominiek Vervaecke zich genoodzaakt huurgeld te vragen aan de kustgemeenten en dat voor het eerst in 23 jaar. Hij vroeg drie euro per paal per dag. Voor een gemeente als Middelkerke was dat al snel 11.000 euro voor één seizoen.

Levenswerk

In sommige badplaatsen schoot de nieuwe regeling dan ook in het verkeerde keelgat. Drie badplaatsen, Knokke, Blankenberge en Koksijde hadden al beslist om de palen niet meer plaatsen. Eerder verrassend keert Vervaecke nu op zijn stappen terug en vraagt hij nu toch geen centen. Hij vreesde immers dat zijn levenswerk verloren zou gaan door de heisa. Morgen moet blijken hoe de badplaatsen reageren op het nieuwe voorstel. Koksijde lijkt alvast niet weigerachtig.

(S.K./A.D.)

Oostendse uitvinder van verdwaalpalen vraagt dan toch geen huurgeld

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier