Oostendse tweelingbroers vervingen dure diamanten door nepstenen

Redactie KW

Twee Oostendse tweelingbroers komen weg met milde straffen voor het bedotten van tientallen klanten vanuit een juwelierszaak in de Koninginnelaan in Oostende. De ene broer kreeg 180 uur werkstraf, de andere kreeg 30 maanden cel, waarvan een derde met uitstel. Het openbaar ministerie had nochtans zware effectieve celstraffen geëist.

Tussen 2006 en 2008 runde een van de twee broers de juwelierszaak terwijl de andere het bancaire brein was. Wegens hun luxueuze levensstijl en verkeerde zakelijke beslissingen raakten ze in moeilijke papieren en begonnen ze op grote schaal klanten op te lichten om hun schulden aan te zuiveren.

Dure diamanten vervangen

Zo haalden ze dure diamanten uit ringen en vervingen die door nepstenen. De echte stenen verkochten ze door. Juwelen die werden binnengebracht voor herstelling of aanpassing, werden verpand. De zaak kwam aan het licht toen de juwelierszaak failliet werd verklaard en talloze gedupeerden zich kwamen aanbieden. De broers handelden niet alleen. Een man uit Sint-Kruis en diens moeder kregen elk 18 maanden cel. Als uitbaters van een pandjeshuis waren ze betrokken bij de zwendel. Een Antwerpenaar, die bij de zaak betrokken was en één van de twee broers zelf voor 100.000 euro oplichtte, kreeg een jaar cel.

(AF)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier