Oostendse touroperator Jetair noteert stijging voor reizen naar de zon

Redactie KW

Het slechte weer van de voorbije weken is een godsgeschenk voor de touroperatoren, dat zegt de Vereniging van Vlaamse reisbureaus. Heel wat mensen boeken dezer dagen een trip naar de zon. Jetair uit Oostende spreekt zelfs van een stijging tot 30 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. En die trend zet zich waarschijnlijk nog wel een tijdje door, want het weer lijkt niet meteen te veranderen.

Het is een vertrouwd beeld de afgelopen tijd. Donkere wolken en regen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de kust er verlaten bijligt. Heel wat mensen laten het miezerige weer voor wat het is en gaan op zoek naar de zon. “Het is ondertussen toch al anderhalve maand dat wij merken dat we een pak meer boekingen hebben dan vorig jaar. We hebben dagen waarop we tot 20, 30 procent meer boekingen naar de zon noteren dan dezelfde periode vorig jaar. Dus de mensen hebben echt wel goesting om het slechte weer te ontvluchten”, zegt Hans Van Haelemeesch van Jetair.

Crisis?

Ondanks de economisch moeilijke periode blijven mensen dus op reis gaan. Vooral traditionele bestemmingen als Turkije, Spanje, Griekenland en ook Tunesië zijn populair. Het slechte weer is een opsteker voor de reissector, en de goeie cijfers nu laten het beste verhopen voor de rest van de zomer. “De reissector doet het in het algemeen vrij goed. Vooral in het segment van de betere en duurdere reizen. Die zijn eigenlijk niet getroffen door de crisis. Integendeel, wij hebben zelfs de indruk dat het aantal mensen met geld nog meer en beter op reis gaan dan vroeger”, meent Antoon Van Eeckhout van de Vereniging van Vlaamse reisbureaus. Voor wie niet meteen op reis kan vertrekken, met een beetje geluk kunnen we vrijdag en zaterdag een glimp van de zon opvangen.

(D.V./A.D.)

Meer vanavond in het nieuws op Focus vanaf 18u00

Oostendse touroperator Jetair noteert stijging voor reizen naar de zon

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier