Oostendse schietclub investeert in veiligheid van gesloten 100-meter schietstand

Redactie KW

Schietclub Schietstand aan Zee uit Oostende engageert zich om te investeren in een nieuw veiligheidssysteem voor de 100-meter schietstand, die gesloten is sinds begin dit jaar. De plannen van de stad om de schietstand in te korten tot vijftig meter zijn opgedoekt.

De 100-meterschietstand in de Klokhofstraat is op politiebevel gesloten sinds een schietincident eind vorig jaar. Een projectiel ketste toen af op een beveiligingsbuffer en sloeg in op het gebouw van transportbedrijf Wim Bosman, zo’n vijfhonderd meter verder. De stad Oostende en de politie onderzochten sindsdien de piste om de 100-meterschietstand in te korten tot vijftig meter, en de overige ruimte om te bouwen tot trainingscenter voor de politie. Die plannen bleken echter te duur, waardoor beslist werd om de 100-meterschietstand te behouden.

Na onderhandelen engageert schietclub Schietstand aan Zee zich nu om te investeren in een nieuw veiligheidssysteem. ,,Er komen een vijftiental stalen schuttingen die om de vijf meter in de hoogte gevestigd worden aan de wanden. Dit systeem leerden we kennen tijdens een studieronde bij een schietclub in Nederland. Onze schietclub telt meer dan 400 leden, die helaas momenteel tijdelijk niet meer in Oostende terechtkunnen. Veiligheid is van primordiaal belang voor ons. Daarom ook dat wij zelf nu willen investeren”, zegt voorzitter Ivan Aneca. De 100-meter schietstand in de Klokhofstraat werd twee jaar geleden geopend. De lokale politie is beheerder, en verhuurt de banen aan schietclub Schietstand aan Zee. De club wacht nu op groen licht van de stad Oostende en de politie om de aanpassingswerken aan te vatten. De juridische dienst van Oostende bereidt momenteel het dossier voor.

(DJ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier