Oostendse reclamemaker Peter Ampe verlaat Duval Guillaume Modem

Redactie KW

De Oostendse reclamemaker Peter Ampe (45) verlaat Duval Guillaume Modem en wordt op 1 oktober creatief directeur bij een ander reclamebureau. Hij wil nog niet verklappen welk.

Peter Ampe werkt al sinds 2001 voor Duval Guillaume in Brussel en is er samen met de Brugse Katrien Bottez creatief directeur. Ze bedachten er spraakmakende campagnes zoals de ‘Fokkie’-campagne voor Douwe Egberts en wonnen zeven jaar op rij, laatst nog in juni 2011, een Leeuw op het reclamefestival van Cannes.

Maar nu zoekt Peter andere oorden op. ‘Na tien jaar had ik zowat alles al gedaan en alles bereikt’, verklaart hij. ‘Ik ben op zoek naar een next level, een nieuwe impuls. Die zal ik krijgen in een nieuwe omgeving, een ander reclamebureau waar ik ook creatief directeur word, maar meer zelf de koers zal kunnen uitzetten en nog meer de grenzen van de reclame zal kunnen aftasten.’

Peter Ampe wil de naam van zijn nieuwe werkgever pas eind september bekendmaken. Tot dan blijft hij bij Duval Guillaume Modem actief. Op 1 oktober start hij op zijn nieuwe werkplek. Ampe blijft in Oostende wonen. ‘Ik blijf mijn stad trouw’, zegt hij.

(HH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie De Zeewacht)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier