Oostendse jeugdverenigingen moeten geen waarborg meer betalen

Redactie KW

De jeugdverenigingen moeten geen waarborg bij de huur van ‘t Bosjoenk meer betalen. Dat keurde de gemeenteraad van Oostende vrijdagavond goed. De beslissing kadert in een streven naar administratieve vereenvoudiging, al zorgde de uitleg van Jeugdschepen Arne Deblauwe wel voor de nodige verwarring en hilariteit.

Het huishoudelijk reglement voor de polyvalente zaal ‘t Bosjoenk werd gewijzigd. De jeugd- en andere verenigingen die de zaal huren moeten geen waarborg meer betalen. “We hebben gemerkt dat als er een waarborg betaalt wordt, er geen schade vastgesteld wordt. Daarom schaffen we de waarborg af”, aldus schepen van Jeugd Arne Deblauwe (SP.A). Een opmerking die kritiek kreeg van zowel Wouter De Vriendt (Groen), Daniël De Keyser (Vlaams Belang) als Jean-Marie Dedecker. “Nu zeg je eigenlijk: help de boel maar om zeep”, sneerde die laatste.

Zowel burgemeester Jean Vandecasteele, gemeenteraadslid Johan Vande Lanotte als schepen Yves Miroir moesten de schepen te hulp schieten. “Deze maatregel kadert in een administratieve vereenvoudiging en zal niet alleen voor ‘t Bosjoenk, maar ook voor andere lokalen ingevoerd worden”, aldus de burgemeester. “In 18 jaar tijd zijn er maar drie dossiers geweest waarbij we problemen hadden om de geleden schade vergoed te krijgen. Daarentegen zorgt het opvolgen van die waarborg voor heel wat werk bij de financiële dienst van de stad, die zo al overbelast is. Daarom hebben we deze beslissing genomen”, verduidelijkte schepen Yves Miroir.

Het punt werd uiteindelijk goedgekeurd met 24 ja-stemmen (SP.A – CD&V – Open VLD), 7 onthoudingen (Groen en Vlaams Belang) en een nee-stem (Jean-Marie Dedecker)

(SRA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier