Oostendse groep bouwt nieuwe hotels in Zeebrugge, Koksijde, De Panne en De Haan

Redactie KW

De Oostendse groep Debucquoy-Van Canneyt plant vijf nieuwe hotels aan de kust. Donderdag is de eerste steen gelegd voor een All Seasons-hotel in Zeebrugge.

Het nieuwe hotel in Zeebrugge zal 58 kamers tellen. Voor de exploitatie ervan gaat projectontwikkelaar InHo samenwerken met de Franse beursgenoteerde hotelgroep Accor, bekend van hotelnamen zoals All Seasons, Ibis en Sofitel.

InHo van de groep Debucquoy-Van Canneyt wil de op de site in Zeebrugge later nog een suitehotel optrekken met 274 suites onder de naam Harbour Garden Resort.

De andere hotelprojecten plant de groep in De Haan en De Panne (Ibishotels), in Koksijde (Mercurehotel) en in Sint-Idesbald (All Seasons). Al die hotel zullen tussen de 60 en de 80 kamers tellen. Het gaat om een investering van 100 miljoen euro. De groep zelf investeert 51 procent, de overige 49 moet van particuliere beleggers komen die via het zogenoemde condohotel-concept of het aparthotel-concept kamers of suites kopen om die dan beschikbaar te stellen van de verhuurmarkt op ogenblikken dat zij er niet in verblijven.

Meer in Krant van West-Vlaanderen van vrijdag 11 juni.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier