Oostendse gemeenteraad keurt muziekstop op proef goed

Redactie KW

De gemeenteraad keurde de muziekstop om 5 uur in de horecazaken met een proefperiode van drie maanden goed. De oppositie was tegen, Wouter De Vriendt (Groen!) sprak van een ‘ridicule’ maatregel.

Dat Oostende een muziekstop zou invoeren, gekoppeld aan een verbod voor de nachtwinkels om tussen middernacht en 7 uur dranken met een hoger alcoholpercentage dan 5,5 graden te verkopen, was al langer bekend. Vrijdag stonden beide punten op de agenda van de gemeenteraad.

Van oppositiezijde waren Geert Lambert, Wouter De Vriendt (beiden Groen!), Jean-Marie Dedecker (LDD) en Katty Tournoij (Vlaams Belang) erg kritisch. Burgemeester Jean Vandecasteele en korpschef Philip Caestecker verdedigden de maatregel. ‘We doen dit omdat iedereen de noodzaak onderkent van een veiliger uitgaansbuurt’, aldus de burgervader.

Gemeenteraadsvoorzitter Bart Tommelein – die geen voorzitter is van de politieraad, waar deze punten aan bod kwamen – verliet zijn voorzittersstoel en ging bij zijn fractiegenoten zitten om het Open VLD-standpunt duidelijk te maken. ‘Wij waren geen vragende partij voor een muziekstop, maar in de meerderheid zoek je een compromis. Wij zijn akkoord met een proefperiode, maar daarom nog niet met een definitieve muziekstop.’

Uiteindelijk werden de muziekstop en de alcoholbeperking in de nachtwinkels goedgekeurd. Opvallend: SP.A-gemeenteraadslid Shaireen Aftab stemde twee keer tegen. ‘Ik kan me hier niet in vinden en een tegenstem mag in een democratie geen probleem zijn’, verantwoordde ze achteraf.

(HH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie De Zeewacht)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier