Oostendenaars willen meer aandacht voor mobiliteit bij volgende verkiezingen

Redactie KW

In Oostende moet het stadsbestuur straks meer doen voor veiligheid en werken aan de verkeersmobiliteit. In de enquête die Focus-Wtv liet uitvoeren door de Katho-hogeschool stippen mensen dat aan als prioriteiten. Volgens burgemeester Jean Vandecasteele is er op veiligheid en mobiliteit nochtans veel ingezet. CAW-directeur Tine Wyns, beaamt dat, maar denkt dat het ook nog anders kon. Op vlak van fietsvriendelijkheid heeft de werkgroep Fietseling ook nog steeds grote bedenkingen.

Mensen lieten niet alleen weten dat ze het beleid in Oostende vrij behoorlijk vinden. Ze vinden ook dat er zaken moeten veranderen. Zo blijkt uit de enquête dat ze meer aandacht willen voor veiligheid.

Ook mobiliteit is een belangrijk thema. De werkgroep Fietseling ijvert al jaren voor een ander verkeersbeleid. Woordvoerder van de fietseling Herman Lodewijckx pleit voor beter overleg tussen de overheid en de fietser.

(SK/LD)

Meer in het nieuws van Focus vanaf 18 uur. Hieronder kan je ook het volledige interview met Jean Vandecasteele bekijken.

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier