Oostendenaar vindt 30 gebruikte injectienaalden in voortuin

Redactie KW

Een man uit Oostende heeft in zijn voortuin in de Onafhankelijkheidsstraat tussen het groen een beker met een dertigtal gebruikte injectienaalden aangetroffen. Wat verder lag nog een losse spuit, zonder het beschermingskapje op de naald.

,,Dit is een erg gevaarlijke situatie, want ik weet niet hoeveel losse spuiten er nog tussen de bladeren van de klimop liggen. Met mijn blote handen op zoek gaan lijkt me geen goed idee. Ik wil me zeker niet verwonden aan gebruikte naalden. De mensen die dergelijke naalden dumpen zouden wel eens nare ziektes kunnen hebben”, zegt de Oostendenaar.

Wandelpad

Hij heeft er het raden naar van wie de naalden zouden kunnen zijn. “Het wandelpad tussen onze straat en de Mariakerkelaan durft ‘s nachts wel eens minder koosjere types aantrekken. Ik heb het voorval gemeld aan de wijkagent, maar die zei me dat hij er niets aan kon doen. Hij raadde me wel aan om een metaaldetector te huren om eventuele andere naalden op te sporen in het groen. Of ik kan een gespecialiseerde firma huren om mijn voortuin aan te pakken.”

Spelende kinderen

“Er spelen kinderen buiten in onze straat. Als zijn zo’n naald zouden vinden, dan kan dat ernstige gevolgen hebben. Ik heb dan ook de overburen en de buren met kinderen of kleinkinderen op de hoogte gebracht”, aldus nog de man. De naalden werden intussen naar de afvalverwerking gedaan.

(DJ, foto DJ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier