Oostendenaar Ronny Swiggers is Europees kampioen quizzen

Redactie KW

Oostende Ronny Swiggers (52) won vorig weekend het Europees kampioenschap quizzen in Liverpool. Het is de eerste keer dat de Oostendenaar een internationaal tornooi wint, eerder werd hij wel al twee keer tweede op het wereldkampioenschap quizzen.

Ronny Swiggers is uit Mechelen afkomstig, maar woont sinds 2000 met zijn echtgenote in Oostende. Hij quizzt al jaren en werd in 2008 en 2009 al tweede op het wereldkampioenschap quizzen.

“Het kampioenschap liep van vrijdagavond tot zondag in Liverpool”, vertelt hij. “Er werden meerdere quizzen gespeeld: naast het individuele tornooi, dat ik gewonnen heb, waren er ook quizzen voor duo’s, voor ploegen van vier en voor de nationale ploegen. Ik heb aan al die quizzen deelgenomen. Deze overwinning brengt me niets op. Het is een pure hobby. Op een quiz zijn er altijd vijf tot tien vragen waarop je het antwoord niet weet en moet kiezen voor het meest waarschijnlijke antwoord. Dat was ook dit keer het geval, maar ik heb telkens de goede keuze gemaakt”, verklaart Ronny zijn zege. “De Belgen deden het dit jaar heel goed. Wij zijn na Engeland het sterkste quizland ter wereld.”

Trainen op trein

“Ik pendel tussen Brussel en Oostende en zit elke werkdag minstens tweeëneenhalf uur op de trein. Het is daar dat ik me op mijn quizzen voorbereid. Ik heb ook geen supergeheugen, maar lees veel op de trein en neem nota’s van wat ik wil onthouden. In het weekend zoek ik zaken op internet waar ik in de week over heb gelezen en waar ik meer over wil weten.”

Meer in de Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier