Oostendenaar krijgt boete van 100 euro omdat bewonerskaart vervallen is

Redactie KW

Oostendenaar Michael De Backer kreeg op 15 februari een gemeentelijke administratieve sanctie van 100 euro omdat zijn bewonerskaart niet meer geldig was. “Vroeger kreeg ik altijd een verwittiging bij het verstrijken van mijn bewonerskaart, maar dit jaar was dat niet het geval.”

Michael De Backer heeft al jaren recht op een gratis bewonerskaart. De voorbije jaren werd hij telkens gewaarschuwd bij het verstrijken van die bewonerskaart, maar dat was dit jaar niet het geval. “Toen ik de gemeentelijke administratie sanctie van 100 euro onder mijn ruitenwisser vond, was ik vooral verontwaardigd over het feit dat ik niet verwittigd was. Blijkbaar heeft Vinci Park geen enkele verwittiging om te verwittigen als de bewonerskaart verstrijkt. Sommige mensen worden verwittigd, anderen niet en nog anderen moeten enkele maanden wachten op een nieuwe kaart… We zijn nu een maand verder en ik heb mijn nieuwe bewonerskaart nog altijd niet gekregen”, aldus Michael.

Volgens de dienst bestuurszaken van de stad is tussen het stadsbestuur en Vinci Park afgesproken dat de mensen uitgenodigd moeten worden om hun bewonerskaart te vernieuwen. Ook Vinci Park zegt dat de inwoners in kwestie verwittigd worden als de bewonerskaart vernieuwd moet worden.

(HH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (Editie De Zeewacht)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier