Oostendenaar en kenner Tibetaans boeddhisme Hubert Decleer gehuldigd in Canada

15/09/10 om 16:46 - Bijgewerkt om 16:46

Bron: Kw

Boeken kunnen levens veranderen. Dat bewijst Hubert Decleer, die ooit het boek 'Geheim Tibet' in de bibliotheek van Oostende ontleende en zo in de ban raakte van dit land in de Himalaya. Nu staat de Oostendenaar, die al bijna 30 jaar aan de voet van de Swayambuheuvel in Nepal woont, bekend als een autoriteit op het vlak van Tibetaans boeddhisme. Hij werd daarvoor zelfs gehuldigd in Canada.

Het begon allemaal met het boek Geheim Tibet van Tosco Mairini, een zeer leesbaar relaas van een Tibetexpeditie van de Italiaanse geleerde Guiseppe Tucci door de fotograaf aan boord.„In het boek stond een foto van een yogi in een hut hoog in de bergen, met als ondertitel Hoog in de bergen is er een vreemde marktplaats, waar men de nooit ophoudende gejaagdheid van de wereld kan inruilen tegen de hoogste gelukzaligheid. Ik denk dat dit de eerste aansporing was. Als zo'n marktplaats inderdaad bestond, dan was het misschien de moeite die op te sporen", vertelt Hubert Decleer, die zich beetje bij beetje in het boeddhisme begon te verdiepen.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!