Oostendenaar die man doodstak met mes blijft maand langer in cel

Redactie KW

De 32-jarige David M, die zaterdagavond de Poolse Belg Ryszard S. (66) met messteken om het leven bracht, moet een maand langer in de cel blijven. Dat heeft de raadkamer in Brugge vrijdag beslist. De man verklaarde dat hij zichzelf alleen verdedigd had. De fatale messteken zouden in een schermutseling zijn toegebracht.

Zaterdagavond rond 19.30 uurr bracht David M. zijn wijkgenoot Ryszard S. met messteken om het leven. Dat gebeurde in de Oostendse wijk de Opex. Daarna vluchtte David M. naar zijn eigen appartement, waar hij zich in de kelder verschool. Rond 21 uur kon de politie hem inrekenen. De 32-jarige Oostendenaar zegt dat hij Ryszard S. enkel opzocht om een koffie te drinken. Hij zou zich alleen maar verdedigd hebben toen de Oostendenaar van Poolse origine hem aanviel met een mes.

Niet spraakzaam

Voor het overige is David M. niet erg spraakzaam. Zo weigerde de Franstalige Belg vrijdagmorgen ook voor de raadkamer te verschijnen. Het onderzoek is door zijn beperkte medewerking nog niet vergevorderd. Er is nu beslist om een college van drie psychiaters aan te stellen om de man te onderzoeken. David M. heeft al een rijk gevuld strafrechterlijk verleden.

(BS/Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier