Oostendenaar Bavo Defurne wint prijs voor Beste Regiedebuut

Redactie KW

De Oostendse regisseur Bavo Defurne won op het Cape Winelands Film Festival in Kaapstad (Zuid-Afrika) de prijs voor Beste Regiedebuut. Die eer viel hem te beurt met de film Noordzee, Texas.

De film ‘Noordzee, Texas’ uit 2011 beschrijft het?liefdesverhaal over twee jonge homo’s in de jaren zeventig.?Het scenario is van de hand van Bavo Defurne en Yves Verbraeken op basis van het jeugdboek ‘Nooit gaat dit over’?uit 2004 van?André Sollie.

Intussen is de prent te bekijken in Nederland en komt begin april uit in Groot-Brittanië. In totaal kochten reeds 10 landen de film aan, waaronder de VS, Duitsland, Frankrijk, Italië, Canada, Zwitserland en Polen. Bij ons verschijnt de film op 10 april op dvd.

Eind vorig jaar ging de film op het Internationaal Filmfestival van Rome nog aan de haal met de Marc’Aurelio Alice nella Città 13+ Award, de belangrijkste onderscheiding in de Alice in the City-competitie. In januari werd Noordzee, Texas met veel bijval vertoond op het Palm Springs International Film Festival. En op het Wereldfilmfestival van Montréal vorig jaar werd het de eerste Vlaamse film die er de Zilveren Zenith voor Beste Filmdebuut wegkaapte, meldt het Vlaams Audiovisueel Fonds.

(KM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier