Oostende wil overlast door overpopulatie meeuwen aanpakken

Redactie KW

De overpopulatie van de beschermde meeuwen loopt nu echt uit de hand. Zo opent de Oostendse schepen Martine Lesaffre (Open Vld), bevoegd voor onder meer landbouw en het bezetten van het openbaar domein, een erg duidelijk persbericht. Samen met OCMW-raadslid Rudy Blomme wil ze de overlast aanpakken.

Het meest drastische voorstel vraagt om een tijdelijke opheffing van de beschermde status van de meeuw. Dat is echter niet zo eenvoudig omdat de beslissing door Europa moet worden genomen.

Lesaffre wil ook werk maken van voederbakken in zee, zodat de meeuwen het terug gewoon worden om eten op zee te zoeken in plaats van in de stad. Volgens de liberale schepen ligt de decimering van de vissersvloot aan de basis van de overlast. Toen kwam immers meer visafval in zee terecht zodat “de ratten van de zee” daar hun voedsel gingen zoeken.

Rudy Blomme oppert ook een idee om een ‘Hawkkite’ te gebruiken, een vlieger in de vorm van een havik. De vrees bestaat wel dat het probleem zal verlegd worden. Er zouden ook meerdere vliegers nodig zijn op strategische plaatsen.

Oostende wil overlast door overpopulatie meeuwen aanpakken

Bekijk hier de reportage

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier