Oostende wil Moreauxlaan in tunnel

Redactie KW

Een jury van de Vlaamse overheid selecteerde het project ‘stadslob oosteroever Oostende’ voor een projectsubsidie van ruim 3 miljoen euro. Meest opvallend element is een onderzoek naar een ondertunneling van de Moreauxlaan om zo de huidige Opex beter met de nieuwe stadswijken te verbinden.

Het project moet van de nieuwbouwprojecten aan de Hendrik Baelskaai en het Vuurtorendok een volwaardig stadsdeel maken en de samenhang met de bestaande wijk Opex, aan de overkant van de Dr. E. Moreauxlaan, versterken.

Het project bestaat uit drie delen: vooreerst worden de Oosteroeverduinen hersteld en beter toegankelijk gemaakt, waarbij de historische bunkers door de Vlaamse overheid worden gerestaureerd en de zeilclub OSRC een nieuwe locatie krijgt in de hoek van de nieuwe oostelijke strekdam en het strand. Daarnaast wordt een onderzoek gevoerd naar de mogelijkheid om de Moreauxlaan deels in een tunnel onder te brengen ter hoogte van de Hendrik Baelskaai. Het doorgaand verkeer kan dan door die tunnel, terwijl bovengronds een veilige en mooie verbinding tussen de Opex en de nieuwe stadsdelen wordt gecreëerd. En ten derde is er een project om de bevolking nauw bij de herinrichting van het gebied te betrekken. Daarvoor zal wellicht in de loop van 2014 ook een projectwerker worden aangesteld.

Burgemeester Jean Vandecasteele is er relatief zeker van dat de tunnel er zal komen, maar verwacht wel dat het een tiental jaar zal duren.

(HH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie De Zeewacht)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier