Oostende verliest rechtszaak tegen Middelkerke over aankoop multanova

Redactie KW

Het stadsbestuur van Oostende dagvaardde in 2009 de gemeente Middelkerke, omdat Middelkerke een auto met multanova van Oostende had aangekocht en nog niet had betaald. De rechtbank heeft de vordering van de stad Oostende nu ongegrond verklaard, aldus burgemeester Michel Landuyt van Middelkerke.

“Oostende moet alle gerechtskosten betalen en de auto zal worden teruggeleverd naar Oostende”, aldus burgemeester Michel Landuyt. De kwestie dateert al van 2006. De politiezone Middelkerke stuurde een brief naar Oostende, om te polsen of die een wagen met multanova, een flitstoestel, wilde verkopen. Daarop werd positief gereageerd en zowel het Oostendse schepencollege als de Oostendse gemeenteraad gaven hun fiat. In juli van 2006 werd een factuur opgemaakt. De wagen werd ook effectief in Middelkerke geleverd. Maar op de Middelkerkse gemeenteraad van december 2007 werd de aankoop evenwel verdaagd, omdat er werd gevreesd dat er geen meerderheid voor de aankoop zou gevonden worden.

Onkostennota

De Oostendse schepen Yves Miroir is niet te spreken over de houding van Middelkerke. „De rechtbank heeft nu inderdaad geoordeeld dat Middelkerke op zich niets verkeerd gedaan heeft, maar er was wel degelijk een overeenkomst tussen beide politiezones. Ik heb er dan ook totaal geen idee van waarom de Middelkerkse gemeenteraad dit punt nooit heeft willen goedkeuren.” Middelkerke mag trouwens nog een onkostennota van Oostende verwachten. „Middelkerke heeft de wagen met multanova gekregen, dus is het maar normaal dat wij nu een onkostennota opstellen. En die zal wellicht hoger uitvallen dan de ongeveer 10.000 euro die we voor de wagen vroegen”, aldus schepen Miroir.

(SRA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier