Oostende verhoogt tweedeverblijfstaks

Redactie KW

Oostende verhoogt de tweedeverblijfstaks van 650 naar 1000 euro per jaar. Dat werd beslist op de laatste gemeenteraad van de legislatuur.

Daniël De Keyser (Vlaams Belang) vond de taksverhoging niet kunnen omdat de meerderheid beloofd had geen belastingen te verhogen. Schepen Hilde Veulemans verdedigde de verhoging: “Mensen krijgen er ook iets voor terug, want we zetten ons toerismebeleid op hetzelfde niveau verder. Tweedeverblijvers genieten hier van veel diensten. Niet alleen de Oostendenaars, maar ook wie hier komt, moet een bijdrage leveren.” Gemeenteraadsvoorzitter Bart Tommelein preciseerde dat hij beloofd had de belastingen niet te verhogen “voor de Oostendenaars en de Oostendse bedrijven.”

Het punt werd goedgekeurd op de laatste gemeenteraadszitting van deze legislatuur, waar ook een ‘technisch’ budget voor 2013 werd aangenomen. Het is een voorlopig werkstuk, in maart wil de meerderheid de echte, inhoudelijke begroting voor het komende jaar presenteren. In zijn slotspeech pleitte gemeenteraadsvoorzitter Tommelein andermaal voor online-uitzendingen van de gemeenteraad.

Voor 19 gemeenteraadsleden was het de allerlaatste gemeenteraadszitting: Mieke Verhulst, Marianne Declercq, Daniël De Keyser, Frieda Deschacht, Rosette Mihl, Claude Pinet, Didier Ramoudt, Myriam Azou en Bart Plasschaert werden niet herkozen. Mario Boone en Nancy Moyaert ook niet, maar zij gaan straks naar de OCMW-raad. Kelly Debreuck, Annemie Dewinter, Willy Labens, Eddy Tulpin, Geert Lambert, Philippe Boutens, Luc De Vleminck en Tine Vermeesch stelden zich geen kandidaat meer. Diverse afscheidnemers namen tot slot van de zitting het woord om dankwoorden en hun allerlaatste politieke beschouwingen uit te spreken.

(HH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie De Zeewacht)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier