Oostende tevreden over kersttoerisme

Redactie KW

Toerisme Oostende blikt tevreden terug op de voorbije kerstvakantie. Toch was er in de eerste week van de kerstvakantie maar een bezetting van 50 tot 70 procent van de 3-sterren hotels.

Toerisme Oostende stelde in de eerste week vast dat er ook minder dagtoeristen waren. Tijdens de tweede week van de kerstvakantie waren de 3-sterren hotels voor 80 procent bezet. Directeur Peter Craeymeersch van Toerisme Oostende: “Tijdens oudejaar was er in sommige hotels een bezetting van 90 tot 100 procent. De tweede week scoorde ook qua dagtoeristen beter. De kalender was ook ideaal met een verlengd weekend. Tijdens de tweede week waren er ook aan de balie van het toerismekantoor veel meer bezoekers”.

Toerisme Oostende is ook tevreden over de evenementen die werden georganiseerd zoals de Ijsberenduik in de Noordzee en de kerstmarkt en ijspiste. “De themaweekends op de kerstmarkt lokten extra volk. Op de ijspiste waren er wel minder bezoekers dan vorig jaar maar dat komt omdat er, door het slechte weer, minder schaatsdagen waren. We verwachten deze week definitieve cijfers over het aantal schaatsers”, zo duidde Peter Craeymeersch.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier