Oostende scoort op Filmfestival van Cannes

Redactie KW

Goed nieuws voor Oostende op het 64ste Filmfestival van Cannes: de speelfilm Noordzee, Texas van Oostendenaar Bavo Defurne zal internationaal verdeeld worden.

Het 64ste Filmfestival van Cannes is nog maar net van start gegaan of de Vlaamse film heeft al een eerste slag thuis gehaald. “Ondanks het bescheiden succes van Noordzee, Texas in de Vlaamse zalen, kregen we verschillende voorstellen voor de wereldverdeling van de film. We hebben een deal gesloten met het londense Wavelength Pictures, dat vorig jaar nog wereldwijd succes oogstte met de Bafta-genomineerde film The Arbor van Clio Barnard”, vertelt Yves Verbraeken van Indeed Films, het Oostendse productiehuis achter Noordzee, Texas.

De coming of age-film van Oostendenaar Bavo Defurne vertelt het verhaal van Pim, die verliefd wordt op zijn buurjongen. De hoofdrol wordt vertolkt door Oostendenaar Jelle Florizoone.

“Met de keuze voor Wavelength Pictures gaan we voor een partner met een hart en een strategie voor auteurscinema”, aldus Yves Verbraeken. Wavelength Pictures stond trouwens ook al in voor de verdeling van de kortfilms van Bavo Defurne. “Deze deal is geen echte verrassing. De kortfilms van Bavo zijn ook altijd populairder gebleken in het buitenland”, besluit Yves.

(SRA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier