Oostende neemt Fort Napoleon over

Redactie KW

Toerisme Oostende neemt voor de duur van acht jaar de uitbating over van het volledige museale gedeelte van het Fort Napoleon. De overeenkomst gaat in op 1 januari 2009.

Het fort ligt volgens Hilde Veulemans, voorzitter van de vzw Toerisme Oostende, op een toeristisch interessante plaats. Jaarlijks ontvangt het 85.000 bezoekers, waarvan circa 30.000 in het museum. Met de overname wil de nieuwe uitbater het fort nog meer uitspelen binnen de toeristische meeting-, evenementen- en congresmarkt.

“Het Fort Napoleon is een bijzondere en populaire verzamelplaats langs de Belgische kust”, zegt Veulemans. “Dit willen we verder uitspelen in tal van incentives die we met evenementenbureaus hebben uitgewerkt. Het fort dat Napoleon tussen 1810 en 1814 liet bouwen tegen een aanval van de Engelsen, blijkt ook zeer populair bij groepen die in één van de Oostendse hotels blijven overnachten.”

Oostende ziet ook een belangrijke taak in het fort als onthaalinfrastructuur in de verdere ontwikkeling van de Oosteroever. Bij de overname is bepaald dat het personeel van Erfgoed Vlaanderen, dat het fort tot 31 december 2008 exploiteert, verder zal blijven instaan voor het onthaal. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier