Oostende maakt zich op als ‘Cultuurstad 2010’

Redactie KW

De stad Oostende heeft 1 miljoen euro om in februari klaar te zijn met het programma voor cultuurstad 2010. Het was toenmalige minister van Cultuur Bert Anciaux die aan de kuststad de primeur bood om één jaar lang cultuurstad van Vlaanderen te zijn. Vanmorgen is het logo voorgesteld. Donderdag nog raakte bekend dat de samenwerking tussen Oostende en de intendant voor het cultuurjaar beëindigd werd. Blijkbaar wil Oostende ook zonder cultureel coördinator Marc Liebaert in 2010 een opmerkelijke reeks cultuurmomenten presenteren.

Het ontslag van de intendant was vorige week een domper op de feestvreugde. Naar verluidt is het draaiboek voor het cultuurjaar klaar, maar de schepen wil over het programma van Oostende 2010 nog maar weinig kwijt. Het logo is wat nu concreet is, van een jaar dat door de stad veelbelovend wordt aangekondigd.

In 2010 wordt Oostende overspoeld door culturele vloedgolven. De eerste is voor februari. Volgens de stuurgroep die nu aan het roer zit van het cultuurjaar, wordt er samengewerkt met meer dan 100 partners uit Oostende. Elke vereniging die ook maar iets met cultuur te maken heeft, is gecontacteerd. Ook de professionele cultuurorganisatoren zijn aangetrokken. Theater aan Zee bijvoorbeeld, kijkt er naar uit wat het cultuurjaar nog kan betekenen.

En Vrijstaat O, erkend als kunstencentrum, wil al iets kwijt over de 3 projecten die ze voor 2010 klaarstomen.

Daarnaast zegt de stuurgroep dat er veel activiteiten en verrassingen op til zijn. Het is wel te vroeg om die nu al bekend te maken. De schepen benadrukt dat het voorbereidende werk van intendant Marc Liebaert niet verloren is. (Focus-WTV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier