Oostende legt 2 miljoen euro aan de kant voor klacht Music Hall tegen Kursaal

Redactie KW

De minnelijke schikking tussen beide partijen verdwijnt definitief onder tafel.

De Oostendse gemeenteraad buigt zich vrijdagavond over een begrotingswijziging van bijna twee miljoen euro om de mogelijke gevolgen van de schadeclaim van Music Hall tegen het Kursaal op te vangen. Music Hall ondertekende in 2005 een exclusiviteitscontract met het Kursaal om er tijdens de zomermaanden evenementen, concerten, shows en musicals te organiseren. De NV Exploitatie Kursaal Oostende (EKO) was echter niet tevreden over het aanbod tijdens de eerste zomer en gooide Music Hall buiten.

Klacht

Music Hall diende daarop klacht in, en een arrest van het Hof van Beroep in Gent oordeelde in 2011 dat het contract onrechtmatig werd verbroken. “De schadeclaim moet nog uitgesproken worden, maar met deze budgetwijziging van twee miljoen euro willen we ons hierop voorbereiden”, reageren schepenen Bart Tommelein (Open VLD) en Hilde Veulemans (CD&V). De budgetwijziging die vrijdagavond wordt voorgelegd aan de gemeenteraad betekent dat een minnelijke schikking definitief onder tafel wordt geveegd.

Besparen op andere zaken

In de wandelgangen circuleerde lange tijd het gerucht dat Music Hall en vzw Kursaal Oostende de komende jaren samen zouden instaan voor de programmatie. Die plannen lijken nu afgevoerd. “Er is weinig motivatie bij de coalitiepartners om Music Hall binnen de nieuwe structuur van het Kursaal op te nemen. Dat zou de simpelste oplossing zijn geweest, maar wellicht niet de beste”, klinkt het. Door de budgetwijziging van bijna twee miljoen euro zal het stadsbestuur straks moeten besparen op andere zaken.

(DJ / foto DJ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier