Oostende krijgt reuzenrad

Redactie KW

Oostende krijgt een eigen reuzenrad. Het rad zal geplaatst worden op het Zeeheldenplein, waar ook al het kunstwerk Rock Strangers van Arne Quinze staat.

Het reuzenrad is 55 meter hoog en zal in eerste instantie een maand lang op het Zeeheldenplein staan. “Als testcase”, aldus een bijzonder opgetogen schepen Martine Lesaffre. “Als die test goed meevalt, dan is de kans groot dat we van het reuzenrad OO, het ‘Oog van Oostende’, een vaste attractie maken. Het rad heeft gesloten bakjes en is dus ideaal als all weather-attractie.”

Het reuzenrad zal op het plein, waar ook al het veelbesproken kunstwerk Rock Strangers van Arne Quinze staat, een plaats krijgen achter het Zeeliedenmonument. “Het wordt geen kermisattractie, de omwonenden hoeven dus niet te vrezen dat er de hele dag door muziek zal weerklinken”, aldus de schepen. “Vanuit het reuzenrad zal je een fantastisch zicht hebben op de stad, de Oosteroever, Fort Napoleon en de haven. Dit is dus absoluut een meerwaarde voor Oostende. En bovendien is het erg goedkoop. Een volwassene betaalt 5 euro, kinderen ouder dan 9 jaar betalen 3 euro en al wie nog geen 9 jaar is mag gratis mee.”

Een ritje maken kan vanaf 22 mei. “Het reuzenrad blijft minstens een maand lang staan, al is die periode verlengbaar. Dit jaar heeft Toerisme Oostende wel al een aantal evenementen op het plein gepland, dus voor het rad er een definitieve plaats krijgt zullen we wel met hen overleggen. Maar dit is zonder twijfel een troef voor Oostende. Londen heeft zijn London Eye, wij hebben het Oog van Oostende.”

(SRA)

Lees meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier