Oostende krijgt kenniscentrum wellness

Redactie KW

Oostende krijgt een kenniscentrum wellness in het nieuwe Ondernemerscentrum in het Icon-complex in Oostende. Het centrum zal ondernemerschap stimuleren, maar Oostende in het bijzonder uitbouwen tot stad van de wellness.

Naast Roeselare en Ieper komt er ook in Oostende een Ondernemerscentrum. De Oostendse vestiging opent eind dit jaar in de Icon op het Hazegras. Heleen Allegaert zal er het kenniscentrum wellness uit te bouwen. „Naast een place to be voor ondernemers bouwt elk Ondernemerscentrum ook een inhoudelijke werking uit”, legt ze uit. „Voor Oostende zal rond het thema wellness worden gewerkt. Een sector die in de lift zit, zeker in een toeristische streek als de kust. Oostende heeft een jarenlange traditie als kuuroord en de zee is uiteraard een troef.”

„Meer en meer ondernemers kiezen voor wellness, maar het is hoog tijd om de sector te professionaliseren. Daar willen wij bij helpen”, zegt Heleen. „Startende ondernemers in wellness uit heel West-Vlaanderen kunnen bij ons terecht met hun vragen. We zullen zien of we zelf een antwoord kunnen geven of beter doorverwijzen.”

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie De Zeewacht)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier