Oostende krijgt kenniscentrum over Wellness en Care

Redactie KW

Het Economisch Huis Oostende en de provincie richten samen een huis van de wellness op. Daarmee pikken ze in op de oproep van Ondernemend Oostende. Tijdens zijn nieuwjaarsboodschap deed Raf Jacxsens, Vokavoorzitter van de regio Oostende een oproep om van de Stad aan Zee een belangrijk zorgbusinesscentrum te maken. Veel ouderen wonen nu al aan de kust en dat biedt heel wat mogelijkheden voor ondernemers.

“We gaan het huis van de wellness oprichten in Oostende samen met de provincie,” zegt Bart Bronders van het Economisch Huis. “Dat betekent dat het een soort kenniscentrum wordt over wellness en care en ten dienste van iedereen die als ondernemer iets wil doen in die sector.”

Oostende had met het thermaal instituut vroeger al een reputatie als kuuroord. Nu zet de Stad aan Zee in op alles wat je nodig hebt om je leven zo lang mogelijk aangenaam te maken. Het prestigieuze gebouw waar het wellness huis komt haalde al eerder het nieuws. “Dat is onder de koning zijn appartement,” bevestigt Bronders. “Wat dat betreft zit de koning goed. Ik denk dat hij ook wel wellness en care zal kunnen gebruiken alhoewel hij zeker niks tekort komt.”

(bv/jv)

Meer in het Focusnieuws vanaf 18u00, en ook stipt om 22u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier