Oostende krijgt als eerste West-Vlaamse centrumstad een wijkgezondheidscentrum

© Foto : RN
Redactie KW

Het Sociaal Huis van Oostende wil een wijkgezondheidscentrum uitbouwen voor maatschappelijk kwetsbare mensen.

Daar zouden ze terecht kunnen voor laagdrempelige gezondheidszorg. Daarover bestaat nu ook een akkoord zegt Vanessa Vens, voorzitter van het Sociaal Huis. “We zitten reeds enkele maanden met een werkgroep samen om de praktische uitwerking van een wijkgezondheidscentrum te realiseren. De werkgroep bestaat uit een aantal partners zoals de mutualiteiten. Deze week is er een eerste grote stap gezet: er is een principieel en unaniem akkoord van de werkgroep om het wijkgezondheidscentrum onder te brengen in een gebouw van het Sociaal Huis in de Torhoutsesteenweg.

Sociale kruidenier

Oostende wil daarnaast een stapje verder gaan en denkt ook aan de oprichting van een sociale kruidenier. Zeg maar een buurtwinkel met kwaliteitsvoeding en basisproducten aan sterk verminderde prijzen voor wie het financieel moeilijk heeft. Sociale kruideniers zijn ook ontmoetingscentra en nemen initiatieven in het kader van de armoedebestrijding.

Ook andere centrumsteden

Ondanks vrij negatieve reacties van huisartsenkringen komen er ook in de andere centrumsteden wijkgezondheidscentra. Het provinciebestuur trekt 200.000 euro uit voor de opstart ervan.

(A.D.)

Oostende krijgt als eerste West-Vlaamse centrumstad een wijkgezondheidscentrum

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier