Oostende kandidaat voor WK petanque 2015

Redactie KW

Oostende heeft zich kandidaat gesteld om het wereldkampioenschap petanque te organiseren in 2015. Dat heeft nationaal voorzitter Reginald Borré bekend gemaakt.

Het is een druk weekend bij de Oostendse Petanque Club aan de Steense Dijk. Na een bezoek aan het Domein Prins Karel en een uitgebreide maaltijd namen vrijdag 360 veteranen deel aan het Vlaams kampioenschap Veteranen Triples. De overwinning ging naar Moeskroen. Zaterdagmorgen bezochten meer dan 100 bestuursleden van Vlaamse petanqueclubs Walraversijde en na de lunch stond het Vlaams kampioenschap op het programma.

Daar maakte nationaal voorzitter Reginald Borré bekend dat Oostende een grote kandidaat is voor de organisatie van het wereldkampioenschap petanque. Volgende zomer zal Oostende ook al samen met Sint-Truiden, Sint-Niklaas, Niel, Oedelem en Koksijde deelnemen aan een nieuw initiatief van de petanquefederatie.

Voorzitter Borré droomt ervan om van petanque een Olympische sport te maken. De stad Oostende en de bloeiende Oostendse Petanque Club met 220 leden kan daar zijn steentje toe bijdragen. “De prachtige club onder leiding van voorzitter Patrick D’Hondt heeft vorig jaar met succes het Europees kampioenschap georganiseerd en is nu ook kandidaat voor het WK 2015. Wij kunnen die kandidatuur alleen maar steunen, want hier wordt fantastisch werk geleverd voor onze sport.”

(FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier