Oostende in beeld in twee films in Cannes

Redactie KW

Vrijdag wordt in de sectie Cinéfondation van het filmfestival van Cannes de kortfilm “IJsland” vertoond van Gilles Coulier, student aan de filmschool Sint-Lucas in Brussel. Eind vorig jaar kreeg Coulier al een wildcard van het Vlaams Audiovisueel Fonds. De kortfilm werd volledig in Oostende opgenomen. Het palmares van de Cinéfondation wordt vrijdagavond bekendgemaakt.

Een Franse film die enthousiast werd ontvangen in de sectie Semaine de la Critique is de feelgood-komedie “Copacabana” van Marc Fitoussi. Ook in “Copacabana” is Oostende heel prominent in beeld wanneer het hoofdpersonage Babou, gespeeld door Isabelle Huppert, uit het Noord-Franse Tourcoing naar Oostende trekt om daar in de toeristische sector een cent te gaan bijverdienen.

Behalve de eigen dochter van Isabelle Huppert, Lolita Chammah, zijn er ook twee Vlaamse acteurs te zien: Jurgen Delnaet (“Aanrijding In Moscou”) en Veerle Dobbelaere (“De SM Rechter”). Voor het eerst werkte het Vlaams Audiovisueel Fonds samen met het Noord-Franse filmfonds, CRRAV Nord-Pas de Calais, en investeerde 110.000 euro in deze pure Franse filmproductie.

Overigens promoot Location Flanders, die tal van Vlaamse steden groepeert in Cannes, vooral de locaties in West-Vlaanderen waar tijdens de eerste wereldoorlog erg is gevochten. Om dat te promoten is de ‘Location Bonus’ bedacht: een premie voor een producent van een film of een tv-serie die in Vlaanderen wordt opgenomen.

(belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier