Oostende boven bij De Nieuwe Lichting: nu ook DRS bij de finalisten

Redactie KW

Dr Schnabel ofte hardcoreband DRS uit Oostende is de tiende van de twintig finalisten van De Nieuwe Lichting, de muzikale talentenjacht van Studio Brussel.

Daarmee doet Oostende het uitstekend, want eerder waren ook Ynoji en Audience in the Street al zeker van een plaatsje bij de laatste twintig. Elke week kiest een ander ‘jurylid’ uit de Belgische muziekbusiness – dat kan een artiest zijn, maar ook een concertorganisator of een producer – enkele bands uit de ruime poule aan kandidaten op het muzikaal platform www.vi.be en per week wordt daaruit één winnaar gekozen.

Deze week is dat dus DRS uit Oostende, zij genoten de voorkeur van de frontman van de Kortrijkse electroband SX. DRS speelt snedige hardcore, met nummers die doorgaans afklokken op minder dan twee minuten en zich kenmerken door haastig geschreeuw en vinnige gitaren. In het voorjaar van 2014 volgt de grote finale van De Nieuwe Lichting. Bij de vorige editie, ook de eerste, kwamen onder andere Tout Va Bien en Rhinos Are People Too als winnaars uit de bus.

Hoe ze het er bij hun livesessie bij Studio Brussel van af hebben gebracht, zie je in onderstaand filmpje.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier