Oostende bereikt akkoord over nachttarieven taxi’s

Redactie KW

Dat maakt de stad donderdagavond bekend. De chauffeurs dreigden met nieuwe acties als hun verzuchtingen niet werden gehoord.

De taxichauffeurs eisen al jaren betere tarieven, vooral ‘s nachts. Het tarief voor een rit van minder dan zes kilometer, dus binnen de stad, lag ruim de helft lager dan in steden als Brugge en Gent. De rendabiliteit van de bedrijven kwam daardoor in het gedrang, en dus ook de tewerkstelling. De chauffeurs hadden al actie gevoerd op 21 juli, maar dat had geen gevolgen. Ze eisten daarop een gesprek met de burgemeester, anders zouden er mogelijk nieuwe acties en een mars worden georganiseerd.

Van 8 naar 10 euro

Jean Vandecasteele trekt nu de prijs op naar 10 euro, in plaats van 8 euro. In het weekend blijft het tarief van 8 euro wel behouden tussen 2 uur en 6 uur, zodat jongeren die uitgaan voor een democratische prijs thuis raken. De kilometerprijs overdag wordt behouden, maar de instapprijs wordt verhoogd van 2,4 euro tot 3,5 euro. En ook het wachtgeld wordt opgetrokken tot 40 euro per uur, in plaats van 30 euro. Daarmee wordt tegemoet gekomen aan de meeste eisen van de chauffeurs. Johan Rousselle, voorzitter van de Verenigde Taxi’s Oostende, is tevreden met de overeenkomst. “Hiermee is alles terug peis en vree”, zegt hij.

Het voorstel moet wel nog goedgekeurd worden op de eerstvolgende gemeenteraad en treedt pas in voege op 1 november.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier