Oostende bereid om Marien Ecologisch Centrum weer te subsidiëren

Redactie KW

Het stadsbestuur is bereid om het Marien Ecologisch Centrum(MEC) in de toekomst – eventueel nog in 2011 – toch weer een subsidie uit te betalen. Dat was te horen op de gemeenteraad.

Wouter De Vriendt (Groen!) interpelleerde over het centrum, dat aan milieueducatie en sensibilisering doet, maar in 2008 slechts 90% van zijn jaarlijkse subsidie van 12.000 euro kreeg en sindsdien niks meer. Een job dreigt verloren te gaan en het hele centrum is in zijn voortbestaan bedreigd. Ook Daniël De Keyser (Vlaams Belang) pleitte voor het MEC, dat ‘een uitstraling voor Oostende’ betekent.

Schepen Yves Miroir en gemeenteraadslid Johan Vande Lanotte wezen erop dat het MEC in 2008 nooit bewijsstukken van gemaakte kosten indiende, wat automatisch betekent dat de stad het saldo van 10% van de subsidie niet meer uitbetaalt. In 2009 werd geen aanvraag meer ingediend, in 2010 een heel sumiere aanvraag.

‘Het MEC verkocht zijn gebouw in de Langestraat aan een van de eigen leden en huurt het nu aan de nieuwe eigenaar. De stad was nochtans bereid het pand te kopen. Dan hoefde niet gehuurd te worden’, aldus Miroir. ‘Ik heb geen aanleiding om te zeggen dat mensen van het MEC zich persoonlijk verrijkt hebben, maar administratief loopt er toch een en ander mank.’

Miroir toonde zich wel bereid om het MEC toch weer te subsidiëren als het aanvraagdossier in orde is. ‘Maar voor 2011 zullen ze zich moeten haasten.’

(HH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie De Zeewacht)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier