Oostduinkerke: RTT-home binnenkort tegen vlakte

Redactie KW

De nachtmerrie rond het RTT-home aan de Kinderlaan in Oostduinkerke lijkt stilaan voorbij. Al jaren staat het spookgebouw er half afgebroken bij. De NV Karthuizer kreeg onlangs een bouwvergunning om het vroegere home nu volledig af te breken. Er komt een vakantiedomein met plaats voor ruim 140 verblijven.

In het vroegere RTT-home in de Kinderlaan in Oostduinkerke brachten duizenden kinderen van RTT-werknemers hun vakantie aan zee door. Het gebouw is een typische vakantiekolonie van de artdecoarchitect Henry Lacoste. Het is niet beschermd maar toch kwam er verzet tegen de afbraak. Ook mensen in de buurt trokken naar de raad van State omdat ze vreesden voor meer schaduw met het nieuwe vakantiepark. Jaren lang is gezocht naar een compromis.

Over enkele maanden gaat het gebouw helemaal tegen de vlakte. Het is verloren na jaren leegstand en kreeg ook geen nieuwe functie. Een kwart van de bebouwde oppervlakte wordt opnieuw natuurgebied.

Het vakantiedomein dat in de plaats komt zal 144 verblijven tellen. Er wordt daarbij vooral ook gedacht aan zachte recreatie met fietsen en petanque.

(kv)

Meer in het nieuws op Focus vanaf 18u00, en ook stipt om 22u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier