Oorlogstoerisme verschuift naar noorden provincie

Redactie KW

Het toeristisch en economisch belang van de eerste wereldoorlog verschuift een stuk naar het noorden van West-Vlaanderen. En daar wil de provincie ook meer geld in steken. Het beleidsplan Oorlog en Vrede in de Westhoek moet het toeristisch aanbod tegen 2014 uitbreiden en dan gaat het o.a. om de restauratie van historisch erfgoed en de ontwikkeling van nieuwe toeristische intitiatieven o.a. rond Diksmuide en Nieuwpoort.

Oorlogstoerisme wordt naarmate 2014 nadert een belangrijke economische activiteit. Zo wil de provincie meer geld besteden aan intitiatieven in het Noorden van de Provincie. Vooral het toerisme in Ieper en de frontstreek werd de jongste jaren sterk uitgebouwd. De regio Diksmuide – Nieuwpoort bleef wat verstoken van aandacht en geld.

Honderduizende toeristen worden in de Westhoek verwacht en burgemeester Verfaillie van Veurne drong er bij de minister op aan om alle steden en gemeenten in de Westhoek bij het project 2014 te betrekken. Wat het gaat om honderden miljoenen aan inkomsten. Maar voorlopig is er nog geen coördinatie. De provincie zet een pak geld opzij voor initiatieven de komende jaren in heel West-Vlaanderen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier