Ook West-Vlaamse toppolitici zien geen andere uitweg dan verkiezingen

Yves Leterme
Redactie KW

Alle Vlaamse partijen zien geen andere uitweg uit de impasse dan vervroegde verkiezingen. Volgens de oppositiepartijen is met het ontslag van Leterme II een einde gekomen aan een regering die nooit goed heeft gewerkt. Volgens de oppositie vertrouwden de meerderheidspartijen elkaar gewoon niet.

“Ik denk dat deze chaos aan de ploeg Leterme is te danken, en Yves Leterme staat toch aan het hoofd van die ploeg. Er is de voorbije jaren niks gebeurd, niet voor de pensioenen, niet voor andere problemen. Het vergt 5 minuten politieke moed om BHV op te lossen werd gezegd, maar blijkbaar volstaan zelfs 3 jaar niet,” zegt Wouter Devriendt van Groen! uit Oostende.

“Dit is complete chaos. Ik heb het altijd gezegd: Yves Leterme kan het niet ! Laat ons nu maar verkiezingen houden,” zegt Jean-Marie Dedecker van Lijst Dedecker.

Hoewel niemand erop lijkt te wachten, zijn alle Vlaamse partijen het erover eens dat verkiezingen de enige uitweg zijn. “Niemand wacht op verkiezingen, maar er zijn nu al drie jaar problemen, dus het moest er toch van komen,” zegt Johan Vande Lanotte van SP.a.

“Wij zijn daar op zich geen vragende partij voor, we willen oplossingen voor de mensen. Als je ziet: in de ons omringende landen worden oplossingen gezocht voor sociaal-economische problemen, voor asiel en migratie, pensioenen. Maar hier in België is niks mogelijk, en dat is dramatisch,” zegt Koen Bultinck van Vlaams Belang uit Diksmuide.

(ev)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier