Ook West-Vlaamse standhouders op Interieur

Ook West-Vlaamse standhouders op Interieur
Redactie KW

De designbeurs Interieur08 in Kortrijk is al aan haar vijfde dag toe. In Kortrijk Expo staan nog tot zondag ruim 250 interieurbedrijven. 100 stands behoren toe aan Belgen en daarvan zijn één derde West-Vlaamse bedrijven. Niet zomaar elk bedrijf kan er de tenten opslaan wat er volgens de West-Vlaamse standhouders voor zorgt dat Interieur opmerkelijker en belangrijker is dan de grote buitenlandse beurzen.

Als bedrijf kan je niet zomaar op Interieur een stand opbouwen. Er moet een dossier opgesteld én goedgekeurd worden, want niet alleen de voorgestelde producten moeten de moeite waard zijn. Ook de stand moet aan de eisen voldoen. Een pluspunt, vinden de West-Vlaamse standhouders, want zo verhoog je het niveau.

“Hier kan je nog opvallen,” zegt Dominique Meersman van Extremis uit Gyverinkhove. “Als je deelneemt aan de meubelbeurs in Milaan staat iedereen er. Van de grootste kopieerder tot de meest exclusieve bedrijven. Maar dat is dan zo’n overload aan impulsen dat je net meer weet wat je gezien hebt, denk ik.”

“Klanten binnenhalen gebeurt niet op korte termijn,” weet Stephen Fraeye van Wilfra ID&E uit Waregem. “Dat gebeurt na de beurs. Wat het bezoekersaantal betreft zijn er meer dan de vorige editie en de klanten zijn ook geïnteresseerder, heb ik het gevoel.”

“Het is zo dat onze zakenpartners hier naartoe komen en heel kritisch bekijken wat we aanbieden en wat ze morgen en overmorgen zullen moeten in de markt plaatsen voor ons,” zegt Marnick Smessaert van Wever en Ducré Roeselare. “Hier voelen we aan hoe goed we zitten. Het is een goeie parameter om te zien hoe 2009 er voor ons zal uitzien.”

En ook morgen zijn we tijdens onze Interieur-reeks te gast in Kortrijk. Dan nemen we samen met een groep leerlingen op Textielbeurs Futurotextiel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier