Ook volgend jaar financiële steun voor strijd tegen criminaliteit in grensregio

Redactie KW

Minister van Binnenlandse Zaken Milquet voorziet voor volgend jaar weer geld voor de aankoop van slimme camera’s in de grensregio’s.

Dat heeft ze geantwoord op vragen van parlementairen, onder wie Bercy Slegers uit Wervik. In 2013 kregen de zones aan de grens met Frankrijk, Nederland en Duitsland extra middelen om camera’s aan te kopen. De middelen bedroegen gemiddeld 50.000 euro per zone. Dit was een éénmalige maatregel. Nu kondigde Minister Milquet aan dat ze dit in 2014 opnieuw wil herhalen.

CIK-korps

Bovendien verkreeg de minister extra middelen om 400 politiemannen aan te werven. Daarvan zullen er een deel het CIK-korps versterken dat in onze provincie ingezet wordt om de lokale politie tijdelijk te versterken. In de zomer versterken zij voornamelijk de politiezones langs de kust. Afgelopen jaar werden zij ook ingezet langs de grens met Frankrijk.

Ratificatie

Tot slot kondigde Milquet aan dat de tekst van de vernieuwde akkoorden van Doornik dit jaar nog in het Belgisch parlement ter stemming zullen voorgelegd worden. De ratificatie van dit verdrag is dringend om de grenscriminaliteit optimaal te kunnen bestrijden.

(A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier